Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk buitenschrijnwerk

Subsidies & Premies

 

Welke premies voor ramen en deuren heeft 2014 in petto?

Nieuwe ramen en deuren laten plaatsen vergt een serieuze investering.

 

Gelukkig is het rendement groot : dankzij de betere isolatie van bijvoorbeeld 

PVC-ramen zal je energiefactuur gevoelig dalen!

 

Ook de overheid ( zoek alle mogelijke subsidies & Subsidies voor particulieren)

draagt een steentje bij.

 

Er bestaan namelijk allerlei premies die de kosten gevoelig drukken.

 

Ontdek hier alvast welke premies voor ramen en deuren 2014 voor jou in petto heeft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renovatiepremie 2014:

ideaal voor bestaande woningen

 

De Vlaamse overheid keert elk jaar een renovatiepremie uit aan eigenaars die hun woning willen renoveren. Zo krijgen ze de kans om de kwaliteit van huis aanzienlijk te verbeteren. Onder meer buitenschrijnwerk komt in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie 2014, op voorwaarde dat je opteert voor ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing. Opgelet: zowel de beglazing als het schrijnwerk moet worden vervangen. De ideale gelegenheid dus om nieuwe PVC ramen te plaatsen!

Aan de renovatiepremie zijn wel verschillende voorwaarden verbonden. Zo moet je woning ouder zijn dan 25 jaar en gelden er bepaalde inkomensgrenzen.

 

 

 

Energiepremie 2014:

voor een betere energie-efficiëntie van je ramen en deuren

 

 

Energiezuinig bouwen of verbouwen wordt door de Vlaamse overheid sterk gestimuleerd. Ook in 2014 zijn er verschillende energiepremies van toepassing. Daarbij komen zowel nieuwbouw als bestaande woningen in aanmerking. In het premie-aanbod is opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor hoogrendementsbeglazing.

Wie tegelijk investeert in muurisolatie en hoogrendementsglas heeft zelfs recht op een combipremie. De combipremie (zie verder in dit artikel) is van toepassing voor werken die worden aangevat vanaf 1 januari 2014. Voor de vervanging van enkel glas bedraagt de premie 48 euro per vierkante meter, met een plafond van 1.680 euro. Voor de vervanging van dubbel glas stijgt de premie tot 60 euro per vierkante meter, met een plafond van 2.100 euro. Opgelet: de gecombineerde premie geldt alleen als álle enkele of gewoon dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter in de gevels of geveldelen (voorzien van muurisolatie) wordt vervangen.

 

 

 

Gemeentelijke premies voor ramen en deuren

 

Veel gemeentes kennen op eigen initiatief een premie toe voor het vervangen van ramen en deuren. Informeer bij je gemeente zeker naar de premies voor ramen en deuren in 2014! Tip: Is je huis ouder dan 5 jaar? Dan kan je de verbouwings- of renovatiewerken laten uitvoeren tegen een verminderd btw-tarief van 6%. Handig, niet?

 

 

 

Belastingvermindering voor inbraakveiligheid

 

De overheid stimuleert tot slot ook allerlei maatregelen met het oog op inbraakbeveiliging (Aardig om weten is dat particulieren die investeren in inbraakwerendheid van een belastings- vermindering tot 750 € kunnen genieten. Meer info via de www.besafe.be site. Inbraakwerende ramen en deuren zijn op dat vlak een must. Onder bepaalde voorwaarden komt je investering in aanmerking voor een belastingvermindering!

Hebben de premies je helemaal overtuigd? Vraag een prijsofferte aan!  Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

 

 

 

Combipremie voor wie tegelijk muren isoleert en ramen vervangt

  

De Vlaamse regering heeft beslist om investeringen in isolatie extra aan te moedigen met een combipremie. Dat is een energiepremie voor wie tegelijk zijn muren isoleert en de ramen vervangt door hoogrendementsglas. Door muren en ramen tegelijk aan te pakken, daalt niet alleen de CO2-uitstoot maar ook de energiefactuur van je woning. Twee vliegen in één klap! EuCoMat kan tevens instaan voor het isoleren van uw muren (spouwisolatie). Meer informatie nodig aangaande het isoleren van uw bestaande spouwmuren of aan de buitenzijde van de bestaande buitenmuren? Vraag een prijsofferte aan!

 

 

 

Investering sneller terugverdiend

 

Vandaag bestaan er al aparte premies voor muurisolatie en voor het plaatsen van hoogrendementsglas. In de praktijk blijkt echter dat wie zijn ramen vervangt, daarna niet snel aan de isolatie van de muren begint, of omgekeerd. De combipremie moet daar verandering in brengen. De combipremie maakt een investering alvast een stuk aantrekkelijker. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) rekende uit dat dankzij de premie het terugverdieneffect van een gecombineerde investering wordt teruggebracht tot 13 jaar, “terwijl de vervangende elementen normaliter een levensduur van 30 jaar hebben”. 

 

 

 

Combipremie: wanneer heb je er recht op?

 

De combipremie is geldig voor werken die worden aangevat vanaf 1 januari 2014. Voor de vervanging van enkel glas wordt de premie opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter, met een plafond van 1.680 euro. Voor de vervanging van dubbel glas stijgt de premie tot 60 euro per vierkante meter, met een plafond van 2.100 euro. Opgelet: de gecombineerde premie geldt alleen als álle enkele of gewoon dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter in de gevels of geveldelen (voorzien van muurisolatie) wordt vervangen. 

 

 

 

Vergeet ook de andere premies niet!

 

Energiezuinig bouwen of verbouwen  wordt door de Vlaamse overheid sterk gestimuleerd. In 2014 zijn er naast de combipremie nog andere energiepremies van toepassing. Daarbij komen zowel nieuwbouw als bestaande woningen in aanmerking. Bouw- of renovatieplannen? Bekijk dan zeker het volledige premie-aanbod. Allicht zijn er ook voor jouw woning heel wat mogelijkheden! 

 

 

 

BEN je mee? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al gehoord van BEN-woningen? BEN staat voor bijna-energieneutraal. BEN-woningen verbruiken erg weinig energie, die ze bovendien uit groene energiebronnen halen. Vanaf 2021 worden de BEN-principes de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, maar ze lonen vandaag al. Zo daalt je energiefactuur gevoelig en zijn er mooie premies voor BEN-woningen, een korting op de onroerende voorheffing en bij sommige banken zelfs een voordelig bouwkrediet.